De zestiende keer

's Morgens om zeven uur vertrokken uit Leerdam, nadat we Mauro thuis hadden opgehaald. Het was 11 februari 2003. Hij stond al met z'n tas klaar bij de deur. Het was nog donker.  Mauro had zijn gameboy mee genomen voor onderweg.

We wilden rond een uur of twaalf in Parijs zijn. Het was druk op de weg en we hadden 2 files in BelgiŽ. Maar het lukte ons toch om 12 uur bij het hotel aan te komen. We hadden gereserveerd in New Port Bay Hotel.

De auto lieten we staan op het parkeer terrein. De bagage bleef ook nog in de auto, omdat we pas om 3 uur op onze kamer mochten. We wilden graag de Carnavals sfeer proeven. Onze toegangskaartjes moesten we ophalen bij de Donald Desk rechts naast de hoofd ingang van het park.

We konden meteen mee met de paardentram tot het kasteel.  Mauro wilde eerst graag in Dombo, het vliegende olifantje. Het was behoorlijk koud, maar dat maakte niet uit. Hierna namen we Sneeuwwitje en de 7 Dwergen. De wachttijden waren erg kort dit keer. Het heksenbos vond hij maar niets. Op naar de volgende attractie, dat is "A Small World". Deze blijft altijd leuk voor ons. Mauro wilde nog wel een keer. We haalden de fastpass voor Peter Pan op, en konden om 16.50-17.20 uur terecht. De "theekopjes" kwamen ook aan de beurt. Mauro draaide en we gingen heel hard, wel geholpen door opa. We dronken iets in Casey's Corner binnen, om een beetje warm te worden. Weer buiten gekomen wachten we op de "Main Street Carnival". Hier liepen Minnie, Knabbel en Babbel, Goofy, Baloo en nog meer in de optocht en dansten op de Latino-style. We konden blijven staan, want hierna kwam de "The Wonderful World of Disney Parade".

Na Peter Pan was het tijd om te gaan eten. Mauro wilde een Mickey Pizza. We gingen naar Pizzaria Bella Notte. Het was inmiddels 18.00 uur. En we gingen terug naar het hotel om in te checken. We wilden ook nog gaan zwemmen. We kregen een kamer op de 3e etage met balkon. Om 19.00 uur gingen we naar het zwembad en bleven daar een uurtje. Mauro vermaakte zich prime in het bad en maakte vele bommetjes. Terug naar de kamer om nog even de film "Het luizenleven" af te zien, welke op Disney Channel was en dan slapen.

 

          De tweede dag

Na het ontbijt in het hotel wilden we met de bus naar Disney Village en zo naar het Park gaan. Het was vandaag nog kouder dan gisteren, maar pet op en handschoenen aan gingen we erop uit. Vandaag namen we de fastpass voor "Star Tours", deze ging opa halen, terwijl oma met Mauro stond te wachten om met Winnie the Pooh op de foto te gaan. Het ging vrij snel en toen was Mauro aan de beurt. We kwamen ook Mickey tegen.

   

Star Tours vond Mauro geweldig. Hierna naar "Honey, I shrunk the Audience", dat vond hij iets minder leuk, die slang kwam iets te dicht bij hem. Wederom tijd om iets te eten. dit keer bij Cafe Hyperion in Videopolis. Bij het kijken naar tekenfilmpjes onder het genot van patatjes en kipnuggets, wat wil je nog meer.

Inmiddels was het 13.00 uur geworden en we gingen naar "Theekopjes" de "Pirates of the Caribbean", deze attractie hebben we ook 2x gezien. Op de piratenboot van Kapitein Haak gespeeld en over de wiebelbrug gesprongen. Toen was het tijd voor "Teatime met de Figuren". Dit werd gehouden in Walts-an American Restaurant om 15.00 tot 16.30 uur.

Het was er gelukkig lekker warm en we hadden net wat te drinken gehaald, toen de "Sheriff" aan ons tafeltje verscheen. Deze wilde alles van Mauro afpakken en overal centjes voor hebben. Hierna volgden "Eyore" en "Gideon". Ze tekenden alle in z'n boekje, behalve Eyore, deze kon geen pen vast pakken. Na een half uurtje kwamen 4 andere figuren. "White Rabbit", "Prince John", "Reinart de Vos" en een "dikke monnik". Je kon net zoveel taartjes (kleine stukjes) nemen, als je wilde, snoepjes en fruit ook. Om 10 over 4 hielden wij het voor gezien.

We kwamen buiten net op tijd voor de parade, alhoewel we deze ook gisteren hebben gezien. Mauro had het koud en was moe, dus gingen we terug naar het hotel. 's Avonds gingen we eten in Disney Village bij Mc.Donalds. Mauro wilde een happy meal. Terug naar het hotel, om een uurtje later naar het zwembad te gaan. Om half negen terug naar de kamer, waar Mauro de film Peter Pan kon afzien.

 

          De derde dag

Toen we wakker werden, scheen de zon, dat doet meteen vriendelijker aan. Snel ontbijten en op naar het Studios Park. Het treintje, dat rond het Lake rijdt, stopte juist aan de achterzijde van het hotel, dus namen we deze, om naar Disney Village te gaan. Ondanks de zon was het nog kouder en guurder dan de vorige dagen.

Bij de ingang van het park, troffen we direct Pluto aan. Deze tekende het boekje en Mauro ging op de foto. Even verderop stond het "Monster" ook met hem op de foto.

    

We namen eerst Mickey bij de caravan voor Mauro. Toen Mauro aan de beurt was, en Mickey zijn boekje getekend had, wilde Mickey Mauro's pet goed op zijn hoofd zetten, maar daar moest Mauro niets van weten en zette zijn pet meteen weer achter tevoren op z'n hoofd.

    

Op naar de "Flying Carpets over Agrabah". Mauro aan het stuur en we gingen hoog!!!. De volgende attractie was "Studio Tram Tour". In de open tram was het wel erg koud, maar ja, wat moest je anders, als je toch wat wil zien. Om 12.15 kwam de "Stunt Show" met auto's. Hier was het zo mogelijk nog kouder. Maar Mauro vond het geweldig. Na 3 kwartier kwamen we er bijna bevroren uit (ondanks de mutsen en handschoen), dus snel naar binnen om iets te eten. Maar zo dacht iedereen er geloof ik over. Het was vreselijk druk en geen plaats te krijgen.

Mauro had het inmiddels zo koud, dat hij terug naar Nederland wilde. We hebben toch een stempel genomen, omdat hij misschien toch........ (terug wilde)

Bij McDonalds was het ook al zo druk, maar daar kregen we toch een plaats. Maar na het eten zijn we toch de auto op wezen halen bij het hotel. Waar we eerst nog even een kopje koffie hebben gedronken en daarna terug naar Nederland. Om 8 uur 's avonds waren we bij Mauro z'n ouders thuis.
 

 

De zeventiende keer

Het was zondagmorgen 5 uur 's ochtends, toen we weg reden uit Leerdam. We wilden de nieuwe avond parade "Fantillusion" zien. En aangezien deze maar tot 31 augustus aanwezig is, en het nu al 24 augustus is, hadden we niet veel tijd meer.Omdat het 's avonds laat is afgelopen logeerden we 1 nacht in het Formule 1 Hotel in Esbly. Het is 15 min. weg van het park en dan hoeven we niet 5 uur terug naar Nederland te rijden. We kochten een 3 daagse pas.

In het park was het 30į, dus heerlijk weer. De trui lieten we nog maar in de auto,die konden we altijd 's avonds nog ophalen. Het was inmiddels elf uur en de drukte viel mee. Zeker voor een zondag.Allereerst wilden we de  "The Tarzan Encounter" show zien. Een leuke show met Jan en de aapmens Tarzan in de jungle. Veel acrobatiek te zien. De fastpass voor de Big Thunder Mountain was zo druk, dat we daar geen gebruik van hebben gemaakt. Op naar de volgende show. "Mickey's Show Time" werd gegeven in Videopolis Discoveryland. We waren ruim op tijd en konden dit keer helemaal vooraan zitten. Mickey en Minnie zingen met hun vrienden en 3 dansers en 3 danseressen de bekenste liedjes in een wervelende show. Vervolgens gingen we naar Walt Disney Studios Park om de parade en Animagique te zien. Het was inmiddels 5 uur geworden, dus gingen we een pizza eten in Colonel Hathi's Pizza Outpost. Lekker buiten op het terras. We namen nog wat attracties o.a. het vernieuwde It's a small world. Even koffie drinken en daarna konden we de fastpass gebruiken van Star Tours. Het was nu half negen dus gingen we richting kasteel voor de Disney's Fantillusion Parade. We zaten recht tegenover de Mainstreet zodat je ze goed ziet aankomen, daar konden we zo'n twee uur uitrusten voor het zou beginnen. De parade bestaat uit 3 delen.

 

 Mickey Mouse en Tinker Bell openen de parade met een sprookjestuin vol feeŽn, vlinders, libellen en creaties uit de elfenwereld. Wanneer de parade voor een eerste keer halt houdt zorgen Tinker Bell en de drie goede feeŽn voor een ware metamorfose. De sprookjestuin verandert in een sprankelende speeltuin met veel licht !

 Het sprookjes decor krijgt in het tweede deel een andere wending, de vrolijke klanken van de muziek veranderen in zware dreunen. Een onweer breekt los. Spinnen, vleermuizen feesten in het zwarte licht. Jafar, Ursula en Malefide komen uit de duisternis en razen door Main Street U.S.A. om hun ware aard te tonen.

 Uiteindelijk zijn het de Disney helden die de Disney schurken weten te overwinnen. Sneeuwwitje en haar prins, AriŽl en Eric, Alladin en Jasmine en Belle en het Beest zorgen voor een onvergetelijk sprookjes ĎHappy Endí onder het feeŽrieke licht van een vuurwerk!

 De parade was het wachten waard. Zonde dat die maar zo kort blijft, maar misschien....... Hierna wachtten we nog op Tinker Bell's Fantasy in the Sky Fireworks en dan op naar het hotel. 's Morgens vertrokken wij met een omweg weer terug naar Leerdam.