De veertiende keer

We namen de Big Thunder Mountain en het spookhuis als eerste in Frontierland. Het weer was overigens prachtig voor oktober. De zon scheen en weinig wind. Wat wil een mens meer. Even tijd voor koffie en dan op naar Videopolis voor een show, "Minnie's Birthday Surprise". Deze show is erg leuk. Van te voren zijn er tien kinderen gevraagd om mee te doen. Minnie wil Mickey verrassen met deze show, vanwege het 10 jarig bestaan van Disneyland. Op het laatst komt er een taart binnen met daarop de tien kinderen. 

Hierna zagen we een show "Merlin's Magic Spells" waarin Merlijn de Tovenaar met een paar toverspreuken de macht van de Disney boeven wil door breken. Alleen is hij niet snel genoeg, maar gelukkig is Mickey er ook nog.

Tijd voor de parade, daar heb ik niet zoveel foto.s van gemaakt,  aangezien die al zoveel jaar hetzelfde is. Deze kwam nu om vier uur, werd ook omgeroepen, omdat het anders om drie uur was. Het park was tot 8 uur open.

Tijd om de winkeltjes af te lopen. Beeldjes van Mickey en Minnie zijn nog steeds niet veel te vinden. Maar het lukt ons nog telkens een nieuwe te vinden. We hadden dit keer een kersthanger voor in de boom, waar je iets vanaf moet halen en dan kun je het gebruiken als beeldje. Ook de beanies waren weer nieuw. Weer twee nieuwe voor de verzameling.

Eten deden we in Disney Village bij Annette's Diner. Nog even daar gewinkeld en met de auto terug naar de camping.

   

                

De volgende dag naar Walt Disney Studio Park. Het weer was weer goed. We wilden uiteraard de filmparade zien in het Studio Park. Dit was de tweede keer dat we dit park bezochten. Toen was de filmparade er nog niet. Deze kwam om 13.45 uur. We hadden alle tijd en gingen eerst koffie drinken, het was nergens druk.

Eerst maar naar de Tram tour. Hier werkte de fastpass niet, misschien omdat er niet zoveel mensen waren. Met 15 minuten waren we in de tram. Animagique is en blijft een leuke show, waar Donald en Mickey, maar vooral Donald Duck in diverse films beland. Ook CinéMagique, dit unieke film avontuur, in allerlei films, is schitterend in elkaar gezet.

's Middags kwamen we Lilo en Stich, het Monster nog tegen, en Mickey en Minnie bij de caravan die natuurlijk even op de foto moesten.

                    

Na gegeten te hebben, gingen we om half twee langs de route staan van de filmparade. Om twee uur kwam deze dan eindelijk. Hij was wel leuk leuk. 

Hans wilde absoluut de Stuntshow zien. Deze begon om 15.15 uur. De show trekt altijd mensen en was dan ook bijna vol. Hier worden ook vrijwilligers gevraagd, om deel te nemen aan een stukje film. Toch nog verschillende andere foto's gemaakt, ondanks de vele foto's van de vorige keer van deze show. Het park sluit om zes uur. Daarna kun je nog naar het andere park gaan, wat we ook nog deden.

Bij de uitgang stonden Mickey, Minnie, Knabbel en Babbel, welke wij nog even op de foto moesten zetten. Het fototoestel weigerde, maar zonder flits lukte het hopelijk wel.

We aten wat en moesten nog iets kopen, waarna we om zeven uur terug gingen.

We hadden nog 1 dag over, maar deze gebruiken we later in het jaar met de twee oudste kleinkinderen Ricco en Chardonnay,